Költözés

A blogger új irányelvei miatt, ha netán bezárják a blogot - ami elképzelhető egyik-másik videó, ileltve kép miatt, a blogot átköltöztettem a wordpressre
https://twmmyforditasai.wordpress.com/
címre.

2012. március 28., szerda

Watchculture 2012 várható nagy filmjei


After destroying The Philosophers Stone with The Hunger Games; marauding The Chamber of Secrets with The Avengers (great idea for a sitcom anyone?). Taking Prometheus to meet the Prisoner of Azkaban; and then taking a sip from a Goblet of Fire with my good friend Brave. Enrolling in The Order of the Phoenix with The Amazing Spider-Man and fighting the Half Blood Prince with The Dark Knight Rises whilst inexplicably splitting one book into two films for no other reason than to milk the teet of the cinemagoer bone dry whilst going in a Loop…-er.
We are here at part eight of my increasingly ridiculously introduced Biggest Films of 2012; with The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2! Are you excited? You better be!
Release Date: 16th November
WHAT COULD BE AWESOME ABOUT IT:
So after 4 years, 4 films, millions of annoyingly high pitched screaming fans, a total worldwide gross of nearly $2.5 billion, 493 minutes of film and a grand total of 1 facial expression from Kristen Stewart, Twilight is coming to an end…
So let’s see what could be awesome about it!
I know, I know the very notion of putting the words Twilight and awesome within 187 miles of one another is something ridiculous enough to induce fits of hysterical laughter between here and Stoke-on-Trent (which incidentally is 188 miles away from my location, Bournemouth, if you take the M5. You don’t get this kind of research in The Guardian do you?). And although one of the only good things that will follow the conclusion to Stephanie Meyer’s laughably ridiculous film series is the fact that it’s ending. It’s undeniable that; no matter how preposterously inexplicable it is; this is going to be one of the big films of the year…No seriously. It is. Don’t ask me how. It just is.
Despite fashioning its story telling into the shape of a huge ball of teenage angst, filling it with appropriate teenage angst storylines, teenage angst faces and teenage angst music and repeatedly forcing it down our throats like an evil character from a Hitchcock disaster movie; Twilight has given us some good moments which could reappear in its final instalment.
The CGI for one thing is always solid ground for a chuckle or two, because it seems that no matter how much money Summit throws at these films they can never master the art of not making Edward and Jacob in motion look like moderately powerful uncles of Alvin and the Chipmunks. If you don’t believe me: http://www.youtube.com/watch?v=HFKgawl3TrA (from about 2.30 onwards).
Furthermore one of the biggest enigmas surrounding these films is the will she/won’t she pull a face that actually resembles any kind of human emotion that has ever existed by Kristen Stewart. One of the greatest mysteries in cinema will conclude this year and I for one can’t wait for it.
WHAT COULD SUCK ABOUT IT:
With all due respect, it’s very easy to poke fun at Twilight. If it isn’t the terrible acting, Kristen Stewart’s face, awful CGI, Kristen Stewart’s face, terrible storylines, Robert Pattinson’s face, legions of irritating fans, Taylor Lautner’s nipples or the upsetting night themed titles, there’s always something to complain about.
But when it comes down to it; this franchise is still here. Kristen Stewart and Robert Pattinson still get film roles and there are people in the world who know what Twilight is but don’t know what The Shawkshank Redemption is. What’s been good about this movie franchise? Very little. But who won?
When Twilight opens in November to masses of screaming fans who quite clearly are oblivious to or refuse to believe film people like me telling them these films are rubbish and makes an enormous profit those will be the people laughing; because Twilight won. Twilight will make more money than Reservoir Dogs, The Shawshank Redemption, Se7en and countless other films combined; and I think that’s what will suck the most about it.
That when it comes down to it; the film critics and the majority of cinema fans lost. Twilight won.
Predicted Star Rating: For a Twilight fan: 879,652/5. For a sane person: 1/5
Any questions? No? Moving on…
Predicted Box Office Gross: $800m +
End of a franchise which has averaged 600m throughout, it’s going to be big. Although I don’t know what’s sadder, how much money that is or the fact it was a conservative estimate… I really don’t know.



Miután szétverték a Bölcsek Kövét az Éhségjátszmával, felprédálják a Titkok kamráját a Bosszúállókkal (valakinek nincs egy jó sitcom-ötlete?). A Prometheusszal elmennek az Azkabani fogolyért, majd kortyolnak egyet a Tűz Serlegéből barátommal, A félszeművel. Belép a Főnix rendjébe a Csodálatos Pókember és legyőzi a Félvér herceget a Sötét lovag felemelkedése. Az viszont, hogy megmagyarázhatatlan módon egy könyvből két filmet csinálnak, csupán azért, hogy a mozirajongókat palira vegyék...

Újra itt vagyunk, az egyre furcsább bevezetőkkel írt „Legnagyobb filmek 2012-ben”-sorozatom nyolcadik részével, az Alkonyat-sorozat Hajnalhasadás: Második részével. Izgultok? Jó lenne!

Bemutató: november 16.

Mi lehet jó benne:

Négy év, négy film, több millió idegesítően magas hangon sikítozó rajongó, majdnem 2,5 milliárd dolláros összbevétel, 493 percnyi kiadott film és Kristen Stewart mindösszesen 1 db arckifejezése után a Twilight-széria a végéhez közeledik.

Lássuk hát, hogy ebből mi lehet remek!

Tudom, tudom, a remek és az Alkonyat szavak egymáshoz 187 mérföldnél közelebb helyezése elegendő ahhoz, hogy innentől Stoke-on-Trentig elhallatszó, hisztérikus nevetést váltson ki. (Ez tőlem, Bornemouthból indulva 188 mérföld az M5-ön. Ilyen elemzést nem látni a Guardianban, mi?) Az egy jó dolog, ami kijöhet a Stephenie Meyer-könyvek feldolgozásának áradatából, az, hogy vége lesz. Ettől még tagadhatatlan, bár abszurd és megmagyarázhatatlan tény, hogy az év egyik nagy filmje lesz... nem, most komolyan. Az lesz. Ne kérdezzétek, mitől. Csak.

Annak ellenére, hogy a történet lefolyását a tinédzserkori lázadó düh megtestesülésévé gyurmázták, telerakták sablonos tinédzserkori lázadó szövegekkel, tinédzserkori lázadó arcokkal és lázadó tinédzsereknek való zenével, és mindezt egy Hitchcock-film gonosz szereplőjének az eltökéltségével tömték le a nézők torkán – az Alkonyatnak voltak jó pillanatai, amelyek akár vissza is jöhetnének a végső epizódban.

A CGI például mindig kiváló alapot ad némi kuncogásra, mert úgy tűnik, akármennyit költhet a Summit ezekre a filmekre, még mindig mesterien űzik annak a művészetét, hogy Edwardot és Jacobot olyanra csinálják, mintha az Alvin és a mókusok közepesen erős nagybácsijai lennének. Ha nem hiszitek: http://www.youtube.com/watch?v=HFKgawl3TrA (nagyjából 2:30-tól).

Itt van még a sorozatot körüllengő legnagyobb talány: képes lesz, avagy nem lesz képes Kristen Stewart egyetlen egyszer olyan képet vágni, ami legalább halványan tükröz valami emberi érzelmet. A filmtörténet egyik legnagyobb rejtélye készül megoldódni idén, és én már alig várom.

Mi lehet rossz benne:

Minden tiszteletet fenntartva is nagyon könnyű viccet csinálni az Alkonyatból. Ha nem a rémes színészi játék, Kristen Stewart arca, a béna effektek, Kristen Stewart arca, szánalmas forgatókönyv, Robert Pattinson arca, idegesítő rajongók légiói, Taylor Lautner mellbimbója, a szörnyű, esti napszakról elnevezett címek jutnak eszünkbe, akkor is marad elég szörnyülködnivaló.

Amikor viszont odamegyünk a moziba, azt kell látni, hogy ez a széria még mindig ott van. Kristen Stewart és Robert Pattinson még kapnak filmszerepeket és vannak emberek a világon, akik tudják, mi az az Alkonyat, de nem tudják, mi az A remény rabjai. Mi is volt jó a sorozatban? Nem sok. De végül ki nyert?

Amikor majd a film kijön a visító fanok tömegeinek, ők egyértelműen nem fognak tudni róla, vagy nem akarnak majd tudomást venni arról, hogy a hozzám hasonló véleményűek már leírták, hogy ezek a filmek szemétre valók. Az Alkonyat óriási hasznot fog hozni, és akkor a rajongók majd kinevetnek: mert az Alkonyat nyert. Több pénzt fog hozni, mint a Kutyaszorítóban, A remény rabjai és a Hetedik és még számos más film együttvéve. És szerintem ez lesz a legrosszabb benne.

Hogy amikor a pénztárat nézzük, a filmkritikusok és a mozirajongók többsége veszteni fog. Az Alkonyat pedig győzni.

Várható értékelés: egy rajongó számára: 879,652/5. Egy józan ember számára: 1/5.

További kérdések? Nincsenek? Akkor haladjunk...

Várható bevétel: 800 millió $ felett

Véget ér egy franchise, amelyik átlagosan 600 milliót dollárt hozott filmenként, tehát a bevétel biztosan nagy lesz. Bár, nem tudom, mi a szomorúbb, hogy ez mekkora pénz, vagy az, hogy ez csak egy szolid becslés... tényleg nem tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése